Materialen

De keuzes voor materiaal zijn legio. Wilt u een massief houten tafel of kiest u voor fineer? En welke houtsoort wordt het dan? Of kiest u voor spuitwerk?

Living Wood kan alle gewenste materialen verwerken. De keuze van materiaal is o.a. afhankelijk van het verwachte gebruik van het meubel, en natuurlijk van uw budget.

Massief hout

Massief hout passen we toe voor tafelbladen, kastdeuren en aanrechtbladen. Vanzelfsprekend is het prijskaartje hiervan wat hoger dan van de gefineerde meubels.

Binnen  de houtsoorten werken we vooral met notenhout en eiken, maar ook wengé, kersen, mahonie en beukenhout behoren tot het assortiment . Barnwood passen we toe in bedrijven, maar het misstaat ook niet als wandbekleding in een design interieur.

Fineer

De meeste kasten die Living Wood voor particulieren fabriceert, zijn van plaatmateriaal voorzien van houtfineer. Dat fineer is er in verschillende diktes, van enkele mm tot 6 mm, en wordt van diverse houtsoorten gemaakt. Net als massief hout kan het bewerkt, verouderd en gekleurd worden.

Melamine

Melamine plaatmateriaal heeft  een kunststoflaag en wordt veel toegepast voor verticale vlakken, bv keukenkastjes en kasten voor de interieurbouw. Het is in vele kleuren en dessins  te verkrijgen.

HPL

HPL plaatmateriaal is kras- en slijtvast en kan dus tegen een stootje. Het wordt daarom veelvuldig toegepast op horizontale vlakken die flink belast gaan worden zoals werkbladen. Het is in vele kleuren, structuren, dessins en desgewenst ook in houtstructuur te krijgen. Het kan gecombineerd worden met melamine platen aangezien de toplagen identiek in kleur kunnen zijn.

Spuitwerk

Voor strakke design meubels kunt u ook kiezen voor spuitwerk in elke gewenste kleur. Als ondergrond passen we over het algemeen mdf toe; voor badkamermeubels gebruiken we watervast mdf.